Divine Body gaat verhuizen, vanaf 1 mei 2024 kan je terecht in praktijk Patri Corpus te Dessel.

Winkelmand

Je winkelmand is leeg

Doorgaan met winkelen

SPECULOOS APPELTAART (glutenvrij & lactosevrij)

Een heerlijke speculoos appeltaart die glutenvrij, lactosevrij en vegan is. 

Je hebt een springvorm nodig van 18 à 20 cm. 

Ingrediënten voor de deeg:

225 g havermeel

100 g amandelmeel

90 g ahornsiroop

80 g kokosolie

2 el speculooskruiden

1 tl bakpoeder

1 ei

Snufje zout 

Appelmoes:

125 g amandelmeel

100 g appel gepureerd

rasp van 1/4 citroen

Vulling:

5 appels

50 g rozijnen

2 tl kaneel

1,5 el maizena

2 el ahornsiroop

Werkwijze: 

Kneed de ingrediënten voor het deeg door elkaar en bekleed met 2/3 van het deeg met een springvorm. Hou een klein beetje van het deeg om de taart te bedekken straks. 

Roer de ingrediënten voor de appelmoes door elkaar en verdeel over de bodem.

Snij de appels in stukjes en bak ze in olijfolie beetgaar. Roer de anderer ingrediënten van de vulling onder de gare appeltjes. 

Maak het deeg dat je overgelaten hebt los en verdeel over de taart zoals crumble. Druk goed aan en bak 55 minuten op 160 graden. 

Laat de taart afkoelen en zet nog in de koelkast! 

 

Geniet van de taart!!!!