Een heerlijke speculoos appeltaart die glutenvrij, lactosevrij en vegan is.
Je hebt een springvorm nodig van 18 à 20 cm.
Ingrediënten voor de deeg:
225 g havermeel
100 g amandelmeel
90 g ahornsiroop
80 g kokosolie
2 el speculooskruiden
1 tl bakpoeder
1 ei
Snufje zout
Appelmoes:
125 g amandelmeel
100 g appel gepureerd
rasp van 1/4 citroen
Vulling:
5 appels
50 g rozijnen
2 tl kaneel
1,5 el maizena
2 el ahornsiroop
Werkwijze:
Kneed de ingrediënten voor het deeg door elkaar en bekleed met 2/3 van het deeg met een springvorm. Hou een klein beetje van het deeg om de taart te bedekken straks.
Roer de ingrediënten voor de appelmoes door elkaar en verdeel over de bodem.
Snij de appels in stukjes en bak ze in olijfolie beetgaar. Roer de anderer ingrediënten van de vulling onder de gare appeltjes.
Maak het deeg dat je overgelaten hebt los en verdeel over de taart zoals crumble. Druk goed aan en bak 55 minuten op 160 graden.
Laat de taart afkoelen en zet nog in de koelkast!
Geniet van de taart!!!!