1 butternut
1ui
3 teentjes knoflook
Olijfolie
Ik deel graag mijn favoriete herfst soep.
Peper
Grof Zout
Kurkuma
2 Bouillon keteltjes
Bereiding:
Verwarm de oven op 180 graden. Snij de butternut in grove stukken en leg ze op een bakplaat. Snij de ui in ringen en de knoflook in stukjes en leg op de bakplaat.
Strooi er olijfolie olie, peper, zout (keltisch zout) en kurkuma kruiden over.
Zet de schaal 25 minuten in de oven op 180 graden. Als de oven klaar is, haal je de schaal eruit en laat even afkoelen.
Pel de butternut stukken en doe in een kookpot en voeg de ui en olie en kruidenmengsel bij in de kookpot. Voeg kookend water toe en de bouillonketeltjes en laat nog 10 minuten sudderen. Mix de soep tot een gladde soep en schep in een kom.
Werk af met eventueel pompoenpitten.
Smakellijk!