Christel verschil

Christel Bleyens

Resultaat in 4 maanden -13,3 kg gewicht en -10kg vetmassa

Met Restart voel ik me letterlijk 10 Jaar jonger. Ik ben wat men noemt een jo jo, een echte emo-eter. Ik eet zo graag en ik drink zo graag gezellig een glaasje wijn! Verschillende diëten heb ik al gevolgd, telkens met resultaat, dat moet ik bekennen, maar de weg was ook telkens zeer moeilijk.

Op 5 augustus ben ik gestart met Restart bij Divine in Mol, voorbereid op een moeilijke tocht. De eerste 3 weken, fase 1 was niet makkelijk, want je moet ontwennen, ontwennen aan eten en ontwennen aan gewoontes. In fase 1 leer je terug pure zaken eten, kip, witte vis, bepaalde groenten en fruit en je bant koolhydraten zoveel mogelijk en alcohol volledig. Je kookt met echte kruiden en geen artificiële. Vicky moedigde me aan en de resultaten waren onmiddellijk zichtbaar, dat geeft dan veel moed om verdere te gaan.

Met fase 2 wordt het makkelijker. Je mag het eetaanbod uitbreiden en ook een glaasje wijn of cava mag af en toe. En je blijft afvallen, nooit heb ik dit meegemaakt dat je na echt detoxen blijft afvallen. Ik was zelfs afgevallen tijdens 2 weken vakantie, nooit meegemaakt. En wat belangrijk is, in geen enkele fase heb ik honger gehad. 3 maanden na de start met restart ben ik 13 kg gewicht verloren. Ik voel me veel beter, vitaler, heb terug zin in sport en bewegen. Mensen geven me complimenten dat ik straal, gaan shoppen is terug heerlijk, want de normale maten passen je terug.

Met Restart heb ik mijn manier om af te vallen en gewicht te behouden gevonden. De weegschaal is terug mijn vriend. Ik kan en wil het iedereen aanraden. De eerste 3 weken zijn de moeilijkste omdat je moet ontwennen aan een levensstijl, aan gewoontes, aan een eetpatroon. Ik eet nu anders dan voorheen, bewuster dan voorheen, maar zeker ook lekkerder dan voorheen. De gerechten zijn niet moeilijker om te maken dan de gerechten die ik voordien maakte, integendeel zelfs. Je maakt veel sneller lekkere gerechten. En de smaken zitten beter in balans. Ik kies bewuster mijn ingrediënten en eet terug met smaak. Een glaasje wijn is genieten en niet meer uit gewoonte. En vooral, in geen enkele fase heb ik honger gehad. 

Anoniem S.J.

Resultaat in 5 maanden -24,3 kg gewicht en -24,5 kg vetmassa

In maart ging ik er aan beginnen, voor de zoveelste keer starten met een dieet. Ik ben nooit mager geweest maar zoals ik er de laatste jaren bij liep... Ik had bijna alles geprobeerd: weight watchers, keto, verschillende diëtistes met telkens hetzelfde resultaat: 1 week lukte het goed, vanaf dan kreeg ik er niets meer af. Mijn schildklier werkt te traag en ik dacht altijd maar dat het daar door kwam. Nu had ik een doel én een goede coach.

Volgend jaar trouw ik en ik wilde toch wel wat kilo’s kwijt tegen dan. Vol goede moed had ik mijn eerste afspraak bij Vicky. Ze vertelde me duidelijk wat ik mocht eten en hielp me een weekmenu op te stellen. Na één week: 2 kilo minder. De week nadien opnieuw. En eigenlijk bleef het best wel vlot gaan. Stillaan begonnen de mensen in mijn omgeving het ook te zien en op te< merken.

Intussen ben ik een dik half jaar verder en er is bijna 25 kilo af, iets waarvan ik nooit had durven dromen! Ik kan me zelfs de laatste keer niet meer herinneren dat ik deze cijfers zag. Ik voel me beter in mijn vel en sporten gaat intussen veel vlotter. Mijn hele kleerkast is intussen ook helemaal vernieuwd, want enkele maten minder maakt veel verschil. Ik heb restart nooit echt ervaren als een dieet. Ik mocht nog veel eten. Mijn grootste valkuil: suikers laten, ging ook best goed. Ik weet nu wat  goed en minder goed is voor mijn lichaam en kan me er aan houden. Blij dat ik deze beslissing genomen heb!